Emballage

Många flyttfirmor har emballage du kan låna. Kolla upp detta innan du spenderar onödiga pengar på byggvaruhuset eller stormarknaden. Som en liten extra bonus brukar dessutom flyttfirmors emballage vara av betydligt högre kvalitet. Och att ha flyttkartonger som går sönder, inte är stapelbara eller svåra att lyfta är ingen höjdare. Kanske har de äve  speciellt emballage för dina mer ömtåliga ägodelar som porslin och glas så slipper du tråkigheter vid uppackningen.

Packa

När det är rensat och klart och dags att börja packa så gör en tydlig plan som är enkel att följa. Blanda exempelvis inte grejer från olika rum hej vilt i kartongerna utan håll det separerat. Märk sen upp lådorna tydligt, desto mer specifik du är ju lättare kommer det vara att hitta det du letar efter sen. Har du en stor bokhylla kan det vara en bra ide att tillägna en särskild låda till just det som står i denna bokhylla, märk sen den lådan med bokhylla – vardagsrum. Att färgkoda är också ett lätt sätt för att få mer ordning. Till exempel kan alla möbler och lådor från köket märkas med blått, allt från hallen med gult osv.

Försäkring

Ännu ett plus med att ha en flyttfirma som flyttar åt dig. Skulle olyckan vara framme är dina saker ofta försäkrade, kolla upp detta innan.