Innan du gör fransar i göteborg

Något vi sällan tänker på är att ge lite kärlek och omtanke till våra stackars fötter. Dag ut och dag in ska de finna sig i trånga skor och strumpor, vi står upp, går och springer mest hela dagarna. Inte konstigt att fötterna känner sig utmattade. Därför är det viktigt att unna sig en välbehövlig pedikyr ibland.

Hårdhudad om foten

Fötterna ska vara mjuka och fina. Allt för ofta låter vi huden på hälarna och på trampdynan bli alldeles för hård. Det rispar mot strumporna och känns allmänt otrevligt att känna med händerna på hälen. Men genom att unna sig en fotbehandling några gånger om året, kan du alltid ha välmående fötter.

Vänta inte för länge

Väntar du alldeles för länge med att ta bort den hårda huden kan det börja göra ont. Ganska så rejält ont faktiskt. Den hårda huden nöts långsamt inåt i foten. Då skapas något som kallas liktorn, och det är som en spets av hård hud som går rätt in i foten. Väldigt, väldigt obekvämt!

Få fötterna mjuka igen med pedikyr

En rejäl omgång pedikyr tar itu med de flesta förhårdningar. Men om du gör det regelbunden går det lätt att få bort. Du kan med fördel besöka en professionell för fransar göteborg några gånger om året. För att underhålla fötterna ordentligt är det bra om du även tar hand om fötterna hemma. Att ordna ett fotbad är lätt fixat.

Avkoppling på hög nivå

Att gå på pedikyr är ett fantastiskt sätt att koppla av på. Både hemma och på en salong kan du göra pedikyr för att både du och fötterna ska må riktigt bra. Det finns lite olika varianter på fotbehandlingar, men den mest grundläggande är ofta nog för att fötterna ska bli glada.

En klassisk behandling

När du får pedikyr på en salong brukar de flesta behandlingar gå genom ett visst antal steg. Fötterna peelas, sedan får du njuta av ett väldoftande fotbad en stund. Efter det slipas förhårdnader bort. Avslutningsvis brukar fötterna bli insmorda med salva och masserade en stund.

En investering i hälsan

Att lägga pengar på pedikyr eller ta sig tiden att göra det hemma är att investera i sig själv. Onda, trötta fötter kan bidra med onödiga smärtor. Gör det ont när du går är det lätt hänt att du ändrar din gångstil. Då kan du få spänningar i ryggen, och därmed mer smärta. En pedikyr kan göra mycket för välbefinnandet.