Flytta i lugn och ro med några enkla knep

Att vara oförberedd när det kommer till att flytta är ett recept för att hamna i ett stressigt kaos. Man gör alla inblandade irriterade genom att vara väl förberedd med sin flytt om man dragit ihop familj och vänner till hjälp. Anlitar man en flyttfirma måste allt vara nerpackat och färdigt på flyttdagen annars kommer de inte att ta med sig det som inte är packat. Så det gäller att ligga i fas och inte börja för sent när man skall flytta. Det är dessutom det bästa sättet för att slippa stress och hålla sig lugn under flytten. Att flytta är i sig inget som orsakar stress, förhållningssättet till flytten är det som orsakar stressen.

Skaffa en bra flyttfirma minst en månad i förtid

Att använda sig av en flyttfirma är bland det bästa man kan göra för att få en lugn och skön flytt. Det gör att man slipper organisera och utföra det jobbigaste med flytten, nämligen att flytta alla saker. Det är nog med jobb att förbereda allt och packa ner allting inför flytt med din flyttfirma stockholm, sortera i skåp och förråd och rensa ut gamla saker. Sedan skall det flyttstädning till, den kan man i och för sig också låta sin flyttfirma ta hand om så kan man lägga sitt fokus och sin energi på att komma iordning i det nya hemmet.

Fixa en to-do-list för din flytt

Ett enkelt knep för att få hjärnan att slappna av är att skriva en lista på allt man behöver göra. Det finns dock några riktlinjer som är bra att följa för att hjärnan verkligen skall lita på den här listan. Varje punkt i listan skall optimalt sett ta mellan 20 minuter och två timmar att utföra. Den skall vara skriven så att ingen vidare information behöver lagras i hjärnan, med andra ord skall punkten vara självklar som ”packa ner sakerna i de lägre köksskåpen”.

Man njuter av att kryssa av saker från listor

Att känna att man fullbordat en uppgift är tillfredsställande och att dela upp stora uppgifter till flera punkter kan vara en bra idé för att få känslan av en framåt-rullning som i sin tur leder till att man arbetar mer effektivt och får ett bättre humör.