Gör din flytt lekande lätt – ta hjälp av en flyttfirma

Att rodda en flytt är mångas stora mardröm och kan lätt kännas som ett övermäktigt projekt. Kanske har du bott på samma ställe länge och samlat på dig både det ena och det andra? Kanske äger du mycket gedigna tunga möbler som är underbara på plats men rena skräcken att flytta? Gör inte flytten värre än den behöver vara – ta hjälp. Och det av en pålitlig, effektiv flyttfirma.

När flyttfirman är bokad och klar är det dags att göra en plan för hur du ska packa ner ditt liv i kartonger. Börja göra detta i tid så du slipper stressa och sista-minuten slänga ihop allting, det blir nämligen sällan särskilt bra. Var tuff och hård mot dig själv och gör dig av med saker du faktiskt inte använder eller gillar. Allt från kläder till köksutrustning, desto mindre prylar desto enklare flytt! Sälj det som går att sälja, skänk bort grejer och det som spelar på sista versen – släng.

När du gjort dig av med det som inte ska följa med dig i flytten se till så att du har det material med din flyttfirma du behöver i form av packlådor, stoppning mm. Du vill ha tillräckligt för att känna dig lugn med att även dina allra mest ömtåliga tillhörigheter ligger i säkert förvar när de väl är packade. Post-it lappar eller klistermärken i olika färger är också ett hett tips, vi återkommer till dem strax.

För att hjälpa din flyttfirma hjälpa dig kan det vara en bra idé att färgkoordinera utefter rum. Till exempel kan sovrum 1 vara grönt, köket gult och badrummet blått. Märk sen upp möbler om du är i stockholm och lådor som är färdigpackade med den färg du vill ha lådan inställd i i ditt nya boende. På så sätt är du redan en bit på vägen sen när det är dags att packa upp och du spar också lite på din egen rygg.

Sist – skjut inte upp att packa inför flytten och gör det inte tråkigare än det behöver vara. Hitta en härlig playlist och höj volymen. Ring över en vän och bjud på pizza direkt ur kartongen och vin ur plastmugg medans ni tillsammans bestämmer vilka av dina prylar som får stanna och vilka som det är dags att skiljas från. Ta en kväll framför Pinterest och låt dig inspireras av inredning, smarta lösningar, växter, förvaring och annat till din nya bostad. Skapa dig en klar bild över hur di vill att slutresultatet ska bli och underlätta på så sätt rensningsprocessen.

Så vad väntar du på? Kör igång med flyttandet!