Att göra inför flytt

Har du bokat flyttfirma som hjälp så kan vi börja med att säga grattis, du har besparat dig en väldig massa huvudvärk, men det vet du ju redan. Vi vill ge dig lite tips på hur du kan få en ännu smidigare process för dig och din flyttfirma.

Packa organiserat

Ta ett rum i taget och packa ner de saker som är viktigast först och märk lådorna tydligt med vilket rum det tillhör för din skull men också för din flyttfirma. Tänk också på att packa ömtåliga saker med tidningspapper eller något liknande för att minska risken för skador. Din flyttfirma är säkerligen försäkrade men villkoren sätts individuellt och man kan aldrig vara nog försiktig. Det minskar ju faktiskt risken att du själv råkar ta sönder något också.

Planera nya bostaden

Det här är en underskattad del men om du redan vet exakt vilket rum som ska vara vad och framförallt vilka möbler och prylar du ska ha vart så kan du placera allting på rätt ställe från början. Det kommer också förenkla jobbet för din flyttfirma kan vara lika bra som är stans bästa flyttfirma och nästa punkt så du vet exakt vad som är värt att behålla och vad som ska bort. Tillåt dig att ta lite extra tid framför exempelvis Pinterest för att få inspiration och nya idéer.

Rensa

Släng eller sälj saker du inte behöver. Tänk på att varenda grej du kan bli av med är ytterligare något du inte behöver packa upp. Det är också en grej mindre som en flyttfirma behöver kånka på. Beroende på hur din prisstruktur ser ut så kan du få ett billigare pris av den anledningen också. Ditt framtids-jag kommer tacka dig. Dra på lite bra musik och packa upp alla de fantastiska prylar du faktiskt vill ha kvar istället för att packa upp något och fundera över om du kan placera den i någon garderob, förråd eller under sängen.

Ge din flyttfirma instruktioner

Våga be om lite specialbehandling, det är värt det. En flyttfirma kommer inte stå med tunga saker i händerna och vänta på att du ska berätta vart allt ska stå. Men om du är en duktig projektledare och till exempel sätter stora gröna lappar på allt som ska in i köket och stora röda lappar på det som ska in i sovrummet så är det enkelt för en flyttfirma att ställa allting samlat så att ditt liv blir enklare. Glöm för all del inte heller det är större chans att de gör det lilla extra om du gör det. Se till att det inte ligger saker framme som man kan snubbla på, ställ upp/lyft av dörrar och se till att deras liv blir lättare. Enklaste tipset här kanske är att ha en kanna kaffe igång med lite engångsmuggar.