Packningstips när du ska byta adress

Att packa rätt är kanske det allra viktigaste för att flytten ska gå smidigt. Tänk till, planera och läs råd innan du sätter igång. Följande råd är tagna från en flyttfirma som erbjuder sina tjänster i Stockholm.

Börja med att sortera, slänga och sälja

Ju mindre som behöver flyttas – desto enklare blir det. Börja med rensningen långt före flytten ska genomföras. Ska det vara kvar, kan det säljas eller ska det slängas? Kanske kan något köras till second hand?

Ska du ge bort till second hand, eller sälja via auktionsföretag, kommer företagen gratis hem till dig och hämtar sakerna. Smidigt för att därmed själv slippa köra iväg allt. Det som ska till återvinningen kan man antingen köra själv eller lägga i ett speciellt rum så att ett städföretag eller en flyttfirma kan ta det när de ändå utför andra tjänster vid flytten.

Använd enbart flyttlådor

Banankartonger är jättebra – att ha bananer i. Flyttkartonger med nordiskaflyttkompaniet.se är jättebra – för flytt. Flyttkartongerna är tillverkade för ändamålet, enkla att stapla och stabila nog att användas flera gånger. Ska en flyttfirma flytta åt dig kan du höra med dem om de lånar ut eller hyr ut flyttkartonger. Det är vanligt att de lånar ut just eftersom de då är säkra på att få flytta ordentliga kartonger.

Flyttar du själv kanske du kan låna från vänner eller köpa in ett par extra. Kartongerna är sedan mycket bra att ha till förvaring i förråd.

Packa även så mycket du kan i dessa kartonger. Även om det är en spretig blomma som tar upp hela kartongen är det bäst att använda kartong till det mesta. Det blir enklare att stapla dessa och beräkna hur många man kan få med sig i bilen och släpet.

Märk upp med system från början

Gör en tydlig uppmarkering på flyttkartongerna redan från början. Enklast är att märka upp dem med vilket rum de ska bäras till samt en siffra. Siffran finns sedan på en packlista som enkelt kan ändras om något mer packas ner. Är den digital tar det inte många sekunder att leta upp exakt vilken kartong den sak som eftersöks kan hittas i. Märk både på kortsida och långsida så att man alltid lätt kan se uppmärkningen.

Packa en kartong med saker du snabbt behöver

Tänk efter kring vad ni behöver under flyttdagen och dagen efter. Necessär, pengar, nycklar osv. Lägg detta i en väska eller kartong som är lätt att ta med.

Om du låter en flyttfirma packa och flytta åt dig är detta extra viktigt. Packa varsin väska, eller en kartong, med det ni behöver under flyttdagarna. Sedan sköter er flyttfirma resten.