Packa flyttlådorna på rätt sätt

Det spelar egentligen ingen roll om du har vänner som ska hjälpa dig att flytta eller om du kontaktat en flyttfirma som kommer att köra alla lådor. Du bör packa dem på rätt sätt ändå. Genom att packa och markera det korrekt blir det betydligt lättare att flytta. Några råd inför den stora flyttdagen är:

Märk med siffra – inte innehåll

Många väljer att skriva allt innehåll på lådan. Men det hjälper föga den dag du undrar var du exempelvis lagt jackan. Ska du kolla på alla lådor då? Det är betydligt bättre att du markera varje låda med ett nummer. Sedan skriver du upp på en lista på telefonen vad som finns i lådan.

Därmed kan du snabbt dela listan med andra och söka efter ett specifikt ord och därmed direkt se vilken siffra som du sedan ska söka efter bland flyttkartongerna.

Märk med rum

Siffran kan identifiera en specifik låda – men säger inget var den ska ställas på den nya adressen. Självklart går det att skriva ”Kök”, ”Vardagsrum” osv på kartongerna men även det kan bli missvisande. Om det finns två sovrum på samma våningsplan – hur sker då uppmärkningen. Hur ska den flyttfirma som flyttar allt veta var sakerna ska ställas?

Det är då bättre att sätta en ytterligare siffra som markerar rum. Sätt sedan samma siffra på dörren eller på en vägg på nya adressen. Detta för att markera att ni vill ha era saker i korrekt rum från början.

Ha en låda för handbagage

Många kan börja packa över en månad innan man ska flytta. Det är böcker, vinterkläder, minnessaker osv. som definitivt inte behövs under denna period. Ju närmare man kommer flytten desto mer kan packas ner. Till det väl blir flytt med flyttfirma. Då bör du i alla fall ha en eller två kartonger tomma – som används som handbagage. I dessa lägger du necessär, lite kontanter, kanske lite kläder osv. Med andra ord det du kan behöva under själva flyttdagen – men inte behöver ha med dig konstant.

Packa inte för tungt

Bara för att man jobbar på en flyttfirma så älskar man inte att lyfta tungt… Det finns ingen anledning att packa riktigt tunga lådor även om man själv inte ska lyfta dem. Överbelastade lådor blir tunga att bära och får svårt med flyttips av flyttfirmor, svåra att stapla och går lättare sönder. Blanda ut lådorna med tunga och lätta saker. Det gynnar alla.

Du kommer packa fler lådor än du tror

Du kommer till stor sannolikhet behöva fler lådor än du trodde från början. Det är ett klassiskt problem då man ofta har betydligt mer saker än man tror Om du köper flyttjänst från flyttfirma så fråga dem om du får låna kartonger från dem. I vissa fall får du hyra eller köpa dem. Många lånar ut dem gratis eftersom de då vet att kunden har rejäla kartonger när de sedan ska bära dem till flyttbilen. Det finns mer än en flyttfirma som svurit över lådorna när kunden har packat allt i banankartonger utan någon riktigt styvhet i botten.